Wat is Zhineng Qigong

Zhineng Qigong afgekort Zhigong  is een oosterse bewegingsvorm met zachte, vloeiende en rustige bewegingen.

Deze gezondheidsoefeningen kunnen door een ieder geleerd en beoefend worden.

De grondlegger Dr. Pang Ming heeft deze vorm ontwikkeld op basis van zijn kennis van zowel de Westerse als de Chinese geneeskunde en jarenlange ervaring op het gebied van Qigong en Martial Arts tradities.

De drie pijlers van Zhigong zijn: bewustzijn, gezondheid en energie (Qi)

Het doel van deze bewegingsvorm is het lichaam, onze spieren en gewrichten met rustige bewegingen los te maken en te ontspannen. We werken met de Qi in het lichaam en met de Qi / Chi om ons heen. Door de oefeningen kan de energie (Qi) goed door ons lichaam stromen. Ook is het doel: onze geest, onze mind, ons bewustzijn tot rust te brengen. Waardoor we meer rust, concentratie, helderheid, passie en bewustzijn van keuzes die we maken gaan ervaren.

Kortom mindfulness.

Iedereen, maar dan ook echt iedereen, kan Zhineng Qigong beoefenen! De oefeningen worden meestal zittend of staand uitgevoerd en kunnen zo nodig aangepast worden. Zhineng Qigong is gericht  op het bevorderen van uw gezondheid. Wilt u op een rustige manier aan uw gezondheid, lichaam en geest werken en bent u benieuwd wat Zhineng Qigong u te bieden heeft, kom dan geheel vrijblijvend een proefles volgen.

Wilt u meer informatie, stuur dan een mail naar info@shiatsupraktijkbergh.nl of bel naar

Elly van Brakel-Emmerink 06-30328153