Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage

Deze massage is gebaseerd op de integratieve massage, er is aandacht voor het hele lichaam en voor de hele persoon, maar mag ook voor een deelmassage geboekt worden. Bijvoorbeeld de rug, schouders, nek en het hoofd. Deze massage heeft een diepe ontspannende werking op lichaam en geest, en bestaat uit een combinatie van 3 vormen:

Ø  Intuïtieve massage met warme massage olie

Door strijkingen en diepere knedingen ontspant lichaam en geest zich op weldadige wijze. Het is een zachte vorm van massage.

Ø  Dynamische massage

Een vloeiende aaneenschakeling van rollende, wiegende, schuddende en rekkende bewegingen. Je lichaam komt letterlijk zachtjes in beweging. Je wordt op een dieper niveau, letterlijk en figuurlijk, bewogen en heerlijk ontspannen.

Ø  Polariteitsmassage

Door het verbinden van bepaalde punten in het lichaam wordt de energiestroom geactiveerd.

De ontspanningsmassage is een weldaad voor lichaam en geest, en heeft een diepe ontspannende werking. Tevens zorgt het voor positieve fysieke gevolgen. Het werkt direct op de circulatie van het bloed en lymfevocht en zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen. Tevens zorgt het ook voor een betere stofwisseling. Deze massage maakt je bewust van bepaalde lichamelijke signalen. Als je je regelmatig holistisch laat masseren, dan pik je die signalen eerder en makkelijker op. Je merkt dat je bijvoorbeeld spanning vastzet in bepaalde spieren. Door er bewust naar te gaan kijken, bij stil te staan en te voelen, krijg je eerder in de gaten dat je spanning vasthoudt en wat die spanning veroorzaakt. Je zelfkennis neemt toe.

Voor wie?

Voor vrouwen en kinderen/jeugdigen die zich uitgeblust ( vermoeid voelen) of last hebben van verkrampte of pijnlijke spieren. Maar ook als je niets mankeert en prima in je vel zit, is deze massage zeer geschikt.

Een ontspannende massage is heel gezond en heeft een positieve algemene invloed op het welbevinden. Door de massage wordt ook het zenuwstelsel beïnvloed en wordt het immuunsysteem verbeterd.